Nitro-blog

#WalkTheTalk: Valeria Ignatieva van diverse stadscarrières

Valeria-DCC- 1 .jpg

Valeria Ignatieva , of gewoon 'V' voor haar vele kennissen, is een bekend gezicht voor degenen die de goede strijd voor gendergelijkheid hier in Australië strijden - we zijn een partnerschap aangegaan om Zero Gender Divide op te zetten. Haar duizelingwekkende gelach en aanstekelijke energie logenstraft een scherpe focus voor ontdekking en groei - ze nam haar mee naar de wereld van IT met 11 wereldwijde en nationale onderscheidingen met het Microsoft Partner-netwerk tot haar huidige rol als mede-oprichter van niche-jobsite turn social onderneming, Diverse Stad Carrières (DCC). Hier deelt Valeria haar reis met ons:

<h 3 >Wat trok je aan in de wereld van IT?<h 3 >

Acht jaar geleden vond ik een flexibele functie bij een klein technologiebedrijf, nSynergy (verkocht aan cloudabonnementsbedrijf Rhipe voor $ 25 M in 2014 ) die bij mij paste, na een aantal jaren in HR, reclame en gastvrijheid. In die tijd werd ik een alleenstaande ouder en maakte een moeilijke periode door om mijn zoon, die met hersenverlamming werd geboren, door therapie te laten gaan. Ik bleef in marketing werken voor een aantal technologiebedrijven en begon toen mijn eerste adviesbureau, B 2 B Tech Marketing in 2013 - hetzelfde jaar dat mijn zoon de diagnose epilepsie kreeg, en de controle over mijn werk hielp me beter omgaan met mijn persoonlijke uitdagingen.

Ondertussen zag ik een kloof in de vertegenwoordiging van vrouwen in IT, dus trad ik toe tot het bestuur van Females in IT & Telecommunications (FITT) waar ik opnieuw contact maakte met een ex-collega, Gemma Lloyd , die een zakelijk idee met mij deelde dat mijn wereld positief op zijn kop zette omlaag! Tegenwoordig runnen Gemma en ik Diverse City Careers (DCC), een sociale onderneming die vrouwen helpt een lonende loopbaan na te streven en in het bijzonder vrouwen helpt om sectoren te betreden met een lage participatie van vrouwen.

Van links naar rechts: Gemma Lloyd en Valeria Ignatieva – medeoprichters van Diverse City Careers

<h 3 >Vertel ons over DCC.<h 3 >

DCC begon als een banenraad die genderdiversiteit promoot; we screenen werkgevers vooraf om er zeker van te zijn dat ze vrouwen een ondersteunende omgeving bieden voordat ze reclame voor hun baan maken. Met zakelijke partners zoals Dropbox en Accenture zijn we gaan samenwerken met vooraanstaande Australische werkgevers aan een aantal initiatieven, zoals de Leaders in Gender Diversity -campagne en paneldiscussies om het bewustzijn te vergroten.

Daarnaast bieden we een scala aan evenementen, webinars, campagnes en gratis bronnen om professionele ontwikkeling te ondersteunen. Dit jaar kan ik met trots zeggen dat DCC genomineerd is in de categorie innovatie bij de ARN Women in ICT awards .

Het is bemoedigend om een groeiend bewustzijn van diversiteit te zien bij bedrijven zoals Origin Energy, ThoughtWorks en Curtin University, en de deelname van meer dan 90 bedrijven aan de WGEA Pay Equity-campagne die de loonkloof tussen mannen en vrouwen aanpakt, is nog maar het begin.

<h 3 >Welke levenslessen kun je delen?<h 3 >

Ik heb onderweg een reeks waardevolle levenslessen opgepikt, waarbij veerkracht en vasthoudendheid bovenaan mijn lijst stonden. Hier zijn er nog een paar:

  • Wees ondernemend: als je je eigen bedrijf runt, is het dragen van meerdere hoeden een must, en het helpt om de kans te grijpen om iets nieuws te leren door erin te duiken, in plaats van je te laten intimideren door de taak niet eerder te hebben gedaan.
  • Laat het alledaagse je inspireren: ik heb de neiging om op te kijken naar 'alledaagse' helden die de kansen hebben overwonnen en succesvolle bedrijven zijn gaan bouwen, zoals Aromababy's Catherine Cervasio , die ik bewonder voor het vinden van die balans tussen werk, gezin en maatschappelijk werk.
  • Bezit het: als ik voor iemand anders werk, heb ik me altijd gedragen alsof het bedrijf van mij was. Wees nooit bang om vragen te stellen en zoek naar alternatieve manieren om iets te doen. Veel ondernemers krijgen te horen dat hun idee nooit zal werken, en ik dring er bij hen op aan om hun eigen weg te banen in plaats van zich zorgen te maken over de mening van anderen.
  • Game on: Breng je beste spel zowel op het veld als op het werk. Door gebruik te maken van je competitieve geest en duidelijke doelen te definiëren om te winnen, ben ik er sterk van overtuigd dat het je een betere performer en teamspeler op het werk zal maken.

<h 3 >Ten slotte, wie is uw zakelijke held?<h 3 >

Valeria's zakenheld, Seth Godin.

Mijn zakelijke held op dit moment is Seth Godin . Het lezen van 'The Linchpin' liet me zien dat iedereen in de rol van leider kan stappen, ongeacht de functieomschrijving, wat me beïnvloedde toen ik mijn carrière begon. Ik beveel ' The Bootstrapper's Bible ' ook aan voor aspirant-ondernemers. Het doorloopt veel van de veelvoorkomende valkuilen van het starten van een bedrijf en heeft geweldige voorbeelden uit de praktijk van hoe je een geweldig bedrijf kunt opbouwen terwijl je aan het bootstrappen bent.

Toekomst van werk

Het Nitro-productiviteitsrapport 2022

Ontdek hoe de pandemie de productiviteit, workflows en digitale initiatieven heeft veranderd, evenals de trends en technologieën die het werk in 2022 en daarbuiten vormgeven.