Nitro-blog

Nitro Product Manager Spotlight: Egle Venclovaite

nitro-manager-egle-venclovaite.jpg

Nitro Product Manager Egle Venclovaite werpt licht op de Agile Lean Ireland-conferentie en de overstap naar Kanban

We spreken met Egle Venclovaite , productmanager bij Nitro, over haar lezing op de Agile Lean Ireland-conferentie en hoe ze toezicht hield op de implementatie van Kanban om het engineeringteam van Nitro in staat te stellen een snellere, betere en sterkere machine te worden.

Vertel eens wat over jezelf, Egle?

Ik ben momenteel productmanager voor Nitro en was eerder betrokken bij User Experience in Nitro. Mijn passie is het bouwen van eenvoudige en duidelijke producten en diensten. Ik hou er gewoon van om het leven van mensen efficiënter te maken, daarom is Nitro de perfecte keuze voor mij - ik kan precies dat doen!

Vertel me over Agile Lean Ireland Conference en hoe je erbij betrokken bent geraakt?

Agile Lean Ireland is een conferentie om kennis te helpen verspreiden voor Agile/Lean Coaches, Scrum Masters, Product Owners, Leaders en Developers. Mihai Todor, een van Nitro's vele Software Engineering-goeroes, zei dat de organisatoren van de conferentie op zoek waren naar vrouwelijke sprekers en stelde voor dat ik contact met hen zou opnemen. Dus ik nam contact met hen op met mijn idee van waar ik het over wilde hebben en de rest is geschiedenis! Ik moet toegeven dat een bezoek aan Ierland een absoluut voorrecht was. Er is zoveel te zien en te doen hier, ik wou dat we langer hadden kunnen blijven. In het verleden ben ik naar conferenties geweest op een vergaderlocatie in Derry in Noord-Ierland, maar dit is mijn eerste keer in Dublin in de Republiek Ierland en ik heb er absoluut van genoten. Iedereen hier is zo vriendelijk en heeft zoveel goede dingen te zeggen over hun bedrijf.

Egle- 600 x 337 .jpg

(Egle spreekt op de Agile Lean Ireland conferentie)

Wat maakte dat je je onderwerp koos?

Zoals eerder vermeld, heb ik een enorme passie om het leven gemakkelijker te maken. Sinds ik bij het Product Management-team van Nitro kwam, merkte ik dat er ruimte was voor verbetering in onze engineeringprocessen, dus ik was actief op zoek naar en dacht na over een efficiëntere manier van werken. Ik heb het hele project zelf geïnitieerd, waarvan ik denk dat het een positieve impact had omdat ik een frisse mening had over het implementeren van een nieuwe werkomgeving.

Waarom heb je voor Kanban gekozen?

Toevallig was er één team binnen het bedrijf dat dit proces al gebruikte. Kanban is een zeer visuele methode voor het beheren van kenniswerk, waarbij de vraag naar werk wordt afgewogen tegen de beschikbare capaciteit voor nieuw werk, waardoor u meer inzicht krijgt in uw prioriteiten en u zich beter kunt concentreren op uw werk. dwz de belangrijke dingen gedaan krijgen! Na het horen van veel positieve feedback van die gebruikers over de eindeloze voordelen van Kanban, maakte het het erg moeilijk voor mij om het te negeren. Dus hebben we toen besloten om het proces te standaardiseren in de gehele technische organisatie van Nitro.

Ik denk dat dit buitengewoon goed werkt, niet alleen voor ons technische team, maar voor alle anderen binnen Nitro. We zouden bijvoorbeeld zeer nauw samenwerken met onze Customer Success, Support en Solutions Engineering-teams, zodat ook zij door het gebruik van onze Kanban een duidelijk en beknopt overzicht hebben van wat er gebeurt, wanneer, hoe en wat er in de pijplijn zit. In wezen betekent het dat er altijd een continue levering van projecten is. Er is nooit iets aan te doen!

Verandermanagement is tegenwoordig een beetje een modewoord. Hoe zou u uw ervaring met de door u doorgevoerde verandering omschrijven?

Over het algemeen houden mensen niet van verandering, we hebben allemaal de neiging om vast te lopen op onze manier. Er waren nogal wat uitdagingen voor mij bij het implementeren van dit nieuwe proces om onze manier van werken te transformeren. Het meest opvallende voor mij is de aanvankelijke weerstand tegen verandering. Iedereen is gewend om op zijn eigen manier te werken, simpelweg omdat dat hun tweede natuur is. Mensen hebben vaak hun eigen ideeën over wat prioriteit moet krijgen en waar aan gewerkt moet worden. Ik moest heel transparant zijn naar het team en hen uitleggen wat voor soort voordelen Kanban ons zou bieden en hoe het ons leven uiteindelijk zoveel gemakkelijker zou maken. Het waren babystapjes vanaf het begin. Ik ging voor de "laten we het proberen en als het niet werkt, veranderen we het"-benadering, omdat ik denk dat het belangrijk is om in dit soort situaties ruimdenkend te zijn.

Een andere uitdaging die ik tegenkwam was de invoering van een schone pauze om ons in staat te stellen Kanban te gaan gebruiken. Voor deze clean break moest ik alle kennis verzamelen van meerdere belanghebbenden in het bedrijf (d.w.z. Sales, Customer Success, Solutions Engineering, Product, enz.) die allemaal relevante, maar verschillende informatie hadden die niet gecentraliseerd was op één gemakkelijke en toegankelijke plaats. Dit bewees de noodzaak van Kanban, zodat we één enkele bron van waarheid hadden om vanuit te werken.

Om de verandering door te voeren, heb ik ten slotte een startbijeenkomst met het team gepland, het Kanban-bord aan onze technici voorgesteld en uitgelegd hoe we in de toekomst te werk zouden gaan. Vanaf dat moment moest iedereen leren alle spreadsheets te laten vallen en het lawaai te overstemmen. Hoewel er een schone breuk werd geïmplementeerd om dit project van de grond te krijgen, zorgden we ervoor dat we feedback bleven krijgen van de nieuwe gebruikers, door te herhalen en te experimenteren.

Zou u zeggen dat uw nieuwe proces uw team in staat heeft gesteld om efficiënter te werken?

Ja, zonder twijfel. In het begin zal er altijd weerstand zijn, maar als het eenmaal is geïmplementeerd en soepel werkt, kunnen we allemaal erkennen dat ons proces veel efficiënter is. En het beste deel? geen behoefte aan duizenden spreadsheets! Het heeft in wezen de verwarring verminderd en ons duidelijkere prioriteiten gegeven voor onze workflows. Uiteindelijk komt het allemaal terug op één ding: ons engineeringproces geweldig maken!

Op zoek naar verschillende manieren om uw workflows te verbeteren? Bekijk hoe Nitro uw organisatie in staat kan stellen slimmer te werken en productiever te zijn door onze website te bezoeken .