Nitro-blog

Een dag uit het leven van een nitronaut | Marketing

Laine-en-Alex-Blog.jpg

2015 is al een belangrijk jaar geweest voor Nitro. We hebben onze 500 , 000 e klant bereikt en we naderen snel ons 10 jarig jubileum (wat!?). Zoals onze CEO, Sam Chandler , het zo treffend zegt: 2015 is "Jaar 1 van Hoofdstuk 2 ." Dus wat houdt het tweede hoofdstuk in? Om te beginnen breiden we ons team wereldwijd uit (#GrowNitro).

In de afgelopen maand hebben we onze nieuwe VP Marketing, Ralf VonSosen , verwelkomd. Ralf komt bij ons via LinkedIn, en een deel van zijn eerste hoofdstuk bij Nitro was het opbouwen van het marketingteam (lees hier meer over zijn reis). Hij is belast met het leiden van een team waarvan hij voorspelt dat het "de uitdagingen zal aangaan en de kansen zal creëren voor het volgende hoofdstuk van Nitro's leven." Nou, Ralf, ons marketingteam is al behoorlijk ongelooflijk, en we zijn erg enthousiast om je te helpen onze krachten te laten groeien.

We gingen zitten met twee Nitronauten van onze marketingafdeling: Laine Riley — Projectmanager en Alex Acker — Online Marketing Manager — en we vroegen hen om te laten zien hoe werken in Marketing bij Nitro echt is.

Laine-Blog.jpg

Laine Riley| Projectleider

Laine, hoe ziet een typische dag er voor jou uit? 

Als projectmanager is elke dag een beetje anders! Maar daarom hou ik van mijn rol hier. Ik begin elke dag met een ochtendstand-up (dat is een bijeenkomst van 15 minuten voor jullie mensen buiten de ontwikkeling!) met de product- en ontwikkelingsteams, om de statusupdates van iedereen van de vorige dag te bespreken. Vervolgens volg ik mensen uit het hele bedrijf op, beantwoord ik e-mails en plaats ik projectverzoeken in de 'projectwachtrij' van het betreffende team. Je kunt me heen en weer zien rennen van Marketing naar Ontwikkeling om persoonlijk vragen te beantwoorden om projecten vooruit te helpen - je zult me meestal zien rondrijden op een van onze kickbikes!

Kun je ons iets vertellen over je meest uitdagende project tot nu toe? 

Het meest uitdagende project tot nu toe was de vernieuwing van de GoNitro- website in oktober 2014 . We namen onze twee vorige URL's (nitropdf.com en nitrocloud.com) en combineerden alle pagina's onder één samenhangend nieuw domein: gonitro.com. En we hebben het allemaal binnen 6 weken gedaan! Over een paar weken gaan we de website weer updaten… dat wordt nog een uitdaging op zich… let op veranderingen!

Welk advies zou je een aspirant-projectmanager geven?

Wees proactief. Het is de rol van een projectmanager om vragen te stellen en te proberen op te sporen wat er gebeurt. Wij zijn degenen die het bedrijf vooruit helpen!

Waar kunnen we je vinden als we niet aan het werk zijn? 

Eikenland ! Een rondje hardlopen rond Lake Merritt , een diner met vrienden, rondhangen in een biertuin, of gewoon een huis met mijn kat Sparkles (hij is nu beroemd op kantoor ... vraag iemand naar hem).

Alex-Blog.jpg

Alex Acker—online marketingmanager 

Alex, vertel ons over je rol. 

Ik houd toezicht op prestatiemarketing en webanalyses , wat in wezen betekent dat ik ervoor zorg dat onze uitgegeven dollar een soort van dollarrendement heeft. Of als het niet dollargerelateerd is, verwachten we optimale prestaties op andere gebieden, zoals: verkeer en betrokkenheid bij specifieke campagnes en kanalen. We gebruiken data-analyse om veel verschillende marketingbeslissingen te nemen. We evalueren bijvoorbeeld de prestaties van de GoNitro-website vanuit het oogpunt van verkeer. Ik geef zowel de data als het strategisch inzicht van wat de data feitelijk betekent.

Hoe zou je de cultuur bij Nitro omschrijven? 

Ik woonde in Melbourne terwijl ik studeerde en het was een speciale stad voor mij. Nitro is opgericht in Australië en het was een gelukkig toeval. Ik hou van de cultuur - het is erg leuk en toch prestatiegericht - resultaten zijn alles voor ons. Ik heb het gevoel dat ik met vrienden werk in plaats van alleen met collega's. Het maakt het opstaan niet al te veel gedoe en het is een stuk leuker om aan het werk te zijn!

Wat is tot nu toe je meest memorabele moment bij Nitro geweest? 

Ik heb het gehad over hoe Nitronauten hard werken en resultaten zijn alles. Welnu, een van de beste dingen is wanneer je wordt beloond en erkend voor je prestaties. Ik kreeg onze Medewerker van de maand award, en dat was een geweldig gevoel. We gaven te veel geld uit aan betaald zoeken en ik had ons budget met ongeveer 50 % verlaagd. Mijn bevindingen hebben Nitro uiteindelijk veel geld bespaard, terwijl onze omzet maand na maand met 15 procent is gestegen.

Waar kunnen we je vinden als je niet aan het werk bent?

Ik ben een enorme voetbalfan en ik kijk naar mijn team, Liverpool FC , in een pub in de buurt van Golden Gate Park. Als ik er niet ben, ben ik ofwel aan het wandelen rond Marin of aan het reizen naar nieuwe plaatsen. Vorig jaar ging ik naar IJsland en dit jaar ga ik naar de Caraïben. Reizen is een groot deel van mijn leven. Ik werk om te reizen - een soort van mijn levensmotto. De volgende plaats op mijn lijst? De Galapagos-eilanden.

Nitro heeft dit jaar stappen gezet en jij hebt de kans om er deel van uit te maken. Heb jij wat nodig is: de passie en het verlangen om de beste te zijn? De arbeidsethos om het voor elkaar te krijgen? De kwinkslag om het leuk te maken? We zijn klaar om erachter te komen .