Nitro-blog

Nitronaut Stagiair Series: Dake Ying, Finance Stagiair

Dake 2 - 1 .jpg

Nitro-stagiairs zijn een zeldzaam mensenras. Ze hebben honger naar werkervaring in de wereld en naar werk dat een impact heeft op een organisatie. Dake Ying komt bij ons uit UC Berkeley, waar hij zijn eerste jaar economie en computerwetenschappen gaat studeren, en lid is van het Cal Volleyball-team.

Dake vond de mogelijkheid voor een financiële stagiair bij Nitro via een online schoolhulpmiddel, Callisto.

We weten dat je op zoek was naar andere stages - waarom heb je voor Nitro gekozen?

Veel start-ups bevonden zich in eerdere fasen van hun bedrijf en boden me posities aan in data-analyse, niet in financiën. Niet alleen was de positie van Nitro aantrekkelijk, maar de cultuur hier is wat ik 'chill' zou noemen. Iedereen is ontspannen; hoewel ze hard werken, zou je niemand omschrijven als gestrest. Bovendien wil iedereen elkaar zien slagen, en dat wordt weerspiegeld in de manier waarop het hele bedrijf met elkaar omgaat.

Kun je ons door je sollicitatiegesprek leiden?

 Nou, eerst had ik een telefonisch interview met Rachel, een van de Talent Ambassadors. We spraken over de baan en ze stelde me kennismakingsvragen. De volgende stap was een ontmoeting in het Nitro-kantoor met het Finance Team. De meeste van hun vragen waren gedragsvragen, zoals hoe ik met bepaalde situaties of uitdagingen zou omgaan. Het volgende was een Skype-gesprek met Candice in Australië – zij is de controller, en dan een laatste ontmoeting met Gina, onze COO. Het hele proces was echt soepel.

Wat vind je het verschil tussen school en de werkende wereld?

 Het belangrijkste verschil dat ik vind tussen school en de werkende wereld, is dat wanneer je niet aan het werk bent, je niet zoveel verplichtingen hebt om je zorgen over te maken, in tegenstelling tot school waar er altijd huiswerk lijkt te zijn of een tussentijdse periode om voor te studeren.

Hoe zien jouw ochtenden er hier uit?

Eerst zeg ik hallo tegen Zags bij de receptie. Meestal zal ik beginnen met het doornemen van mijn e-mail en taken. E-mails duren vaak even omdat ik met klanten werk die meer informatie willen of een betaling willen doen. Als ik eenmaal door mijn e-mails heen ben, ga ik verder met debiteuren en vervolgens crediteuren - plus natuurlijk een grapje met de rest van het financiële team.

 Wat vind je het leukste aan werken bij Nitro?

 Ik denk dat ik zonder twijfel de interacties moet zeggen die ik heb meegemaakt. Het zijn de mensen die het werken bij dit bedrijf zo leuk maken. Op een normale dag is er altijd minstens één opvallende hilarische gebeurtenis die zal plaatsvinden. Ik luister graag naar Matt (een Giants-fan) en Greg (een trouwe A's-fan) die met elkaar babbelen over honkbal - toen het kantoor naar een Giant Vs A's-wedstrijd ging, was het bijzonder grappig om naar hen twee te luisteren. Iedereen op kantoor heeft het naar zijn zin en heeft een positieve houding, waardoor naar het werk gaan elke ochtend iets is om naar uit te kijken.

Wat denk je dat je grootste take-away is?

Ik heb een beter idee van hoe de achterkant van een bedrijf werkt. Financiën wordt niet als het leukste aspect van een bedrijf beschouwd, maar het is cruciaal voor de missie en het werk dat ik doe, doet ertoe.

Wat zijn je plannen voor na je afstuderen? Enig idee wat je wilt doen?

Ik weet nog steeds niet 100 % duidelijk wat ik wil gaan doen als ik afstudeer, omdat ik twee majors volg die niet erg op elkaar lijken. Ik weet nog niet zeker of ik beter geschikt ben voor finance of software engineering. Waar ik vrij zeker van ben, is dat ik in de startup-cultuur wil blijven, die volgens mij een geweldige omgeving is voor het ontwikkelen van zowel technische als interpersoonlijke vaardigheden en voor betere communicatie en houding.

Dake's ervaring is slechts een van de verhalen van onze stagiaires, en er zullen er nog meer volgen! Onze huidige stagiaires en fulltime vacatures vind je hier . Genieten van de verhalen van de stagiair? Lees over andere Nitro-stagiairs zoals Jennifer Wu.

Toekomst van werk

Het Nitro-productiviteitsrapport 2022

Ontdek hoe de pandemie de productiviteit, workflows en digitale initiatieven heeft veranderd, evenals de trends en technologieën die het werk in 2022 en daarbuiten vormgeven.