Nitro-blog

Kan informatiebeheer de klanttevredenheid beïnvloeden?

man-op-tablet.jpg
Karolina Grabowska PERSONEEL

In dit digitale tijdperk genereert het overgrote deel van ons moderne gedrag gegevens. Telkens wanneer wij een Google-zoekopdracht uitvoeren, een webpagina bezoeken en een e-mail openen (of negeren), verstrekken wij informatie aan bedrijven. In de afgelopen jaren hebben succesvolle organisaties uitgevonden hoe zij deze informatie kunnen gebruiken om de ervaringen van ons, als klanten, bij de interactie met hun merken te optimaliseren - met als uiteindelijk doel dat wij eerder, vaker en in grotere hoeveelheden kopen.

Voor veel organisaties is dit het hoofddoel van digitale transformatie: Digitale systemen en processen invoeren om de klantervaring te verbeteren en meer inkomsten te genereren uit tevreden, loyale klanten. Zie iPerception voor customer experience management dat engagement over al uw kanalen mogelijk maakt.

In haar meest recente artikel voor CMSWire schrijft Nitro COO Gina O'Reilly over de klantervaring en geeft ze drie bruikbare tips voor het moderniseren van de manier waarop informatie binnen onze organisaties wordt beheerd, zodat we de dienstverlening aan klanten op elk contactpunt kunnen verbeteren.

Drie manieren waarop modern informatiebeheer kan leiden tot gelukkigere klanten

1. Stroomlijn de informatiestroom met integraties


Volgens een recent rapport van Forrester heeft 79% van de kenniswerkers rechtstreeks contact met klanten. Om te voldoen aan de moderne klantverwachtingen van realtime antwoorden en altijd toegang, moeten medewerkers snel en direct toegang hebben tot klantgegevens, waaronder transactiegeschiedenis, contractgegevens en eerdere ondersteuningsverzoeken. Door een geïntegreerde business suite aan te bieden - een CRM-systeem dat goed samenwerkt met een tool voor samenwerking bij documenten en een platform voor cloudopslag - geven organisaties hun werknemers toegang tot alle informatie die zij nodig hebben om een klant zo effectief en snel mogelijk te helpen.

2. Een verbonden omgeving bevorderen voor een uiteenlopend personeelsbestand


De traditionele 9-naar5 is vrijwel verouderd. De meest effectieve organisaties van vandaag bieden hun werknemers hulpmiddelen waarmee zij overal toegang hebben tot hun documenten en workflows, zonder een seconde te missen. Dit geldt vooral voor bedrijven met mobiele werknemers, want field service management software is essentieel voor veldwerkers, die de hele dag van klant naar klant reizen. Dit soort software houdt hun dag georganiseerd en geeft hen alle informatie over hoe hun dag eruit ziet, waar ze ook zijn. Bedrijven die dit soort personeel in dienst hebben, moeten ook overwegen gebruik te maken van een soort dispatch software zodat veldwerkers zo efficiënt mogelijk worden beheerd. Naarmate de technologie voortschrijdt, neemt ook het beheer van werknemers toe. Deze steeds vloeibaardere benadering van "het kantoor" geldt ook voor klanten, dus het faciliteren van overal toegang tot documentatie en functionaliteit die de zaken draaiende houdt - zowel aan de kant van de werknemer als aan de kant van de klant - kan een grote differentiator zijn voor bedrijven.

3. De samenwerking verbeteren om innovatie te stimuleren


Wanneer collega's de middelen hebben om effectief samen te werken, lijkt innovatie te volgen. En met topmerken als Tesla, Apple en Uber die het tempo van innovatie aangeven, zijn klanten ontzagwekkende dingen gaan verwachten van de producten die zij kopen. Studies hebben positieve verbanden aangetoond tussen samenwerking en innovatie, en wijzen ook op de gevolgen voor de inkomsten. Hier komt het op neer: Zorg ervoor dat uw mensen goed zijn uitgerust om samen te werken.

Ga voor het volledige artikel van Gina naar CMSwire.

Meer informatie over de oplossingen van Nitro om de productiviteit van documenten en de samenwerking te verbeteren.