Nitro-blog

De productiviteitsimpact van succesvolle digitale transformatie

nitro-dt-gears-blog.png

CIO's spelen een integrale rol bij het overbruggen van de kloof tussen IT en andere afdelingen, waarbij zij technologie inzetten om digitale veranderingen te ondersteunen en bedrijfsdoelstellingen te halen.

Deze strategie, algemeen aangeduid als "digitale transformatie", is een belangrijk aandachtspunt geworden voor IT-teams in grote en kleine bedrijven. De meest succesvolle CIO's zullen impactvolle manieren vinden om dit binnen hun organisaties te benaderen en te initiëren.

Veel CIO's geloven dat door zich te richten op Digitale Transformatie-initiatieven, de digitale inkomsten de komende 5 jaar met wel 37% zullen groeien. Volgens IDC zal digitale transformatie centraal staan in 67% van de wereldwijde 2000 bedrijfsstrategieën tegen 2018.

De implementatie van digitale transformatie stelt organisaties in staat om effectiever om te gaan met werknemers, leveranciers en klanten; daarom moet echte Digitale Transformatie de dagelijkse praktijk van elke werknemer beïnvloeden. Om deze transformatie actief te leiden, hebben CIO's steun en afstemming nodig van belangrijke belanghebbenden en leiders in alle afdelingen binnen het bedrijf.

Digitale transformatie in elke afdeling

Succesvolle Digitale Transformatie zal uw bedrijf in staat stellen de bedrijfspraktijken in uw hele organisatie te standaardiseren, wat betekent dat elke afdeling duurzamer, productiever, efficiënter en veiliger kan worden. Bij een dergelijk ingrijpend initiatief is het echter noodzakelijk om te beginnen met het laaghangende fruit.

In grote en kleine organisaties bestaat vaak een grote kans om deze digitale verandering in gang te zetten door de manier waarop mensen documenten bewerken, delen en samenwerken te moderniseren. Het begint eigenlijk allemaal met het afschaffen van papier.

Met Nitro kunt u gemakkelijk papier vervangen en uw documentstromen digitaal transformeren. Hieronder hebben wij uiteengezet hoe het digitaliseren van documentprocessen de productiviteit in uw bedrijf op alle afdelingen kan verhogen:

Financiën:

 • Standaardiseren van documentformaten, waaronder PO's, facturen en uitgaven
 • Gebruik e-handtekeningen voor factuurverwerking en controleondertekening
 • Maak invulbare formulieren voor PO's en uitgaven met software voor documentproductiviteit voor een snelle doorlooptijd

Marketing:

 • Beter samenwerken door eenvoudige annotatie- en versiebeheerfuncties
 • Gebruik e-handtekeningen voor een snelle verwerking van inschrijvingen voor evenementen, communicatie met klanten en goedkeuringen van verkopers.
 • Tools voor documentproductiviteit gebruiken om presentaties en documentatie snel bij te werken

Human Resources:

 • Snel en gemakkelijk aanwervings- en inwerkdocumenten delen met nieuwe teamleden
 • Gebruik e-handtekeningen voor nieuwe aanwervingspapieren en loonformulieren

Klantsucces:

 • Opleidingsmateriaal, gebruikershandleidingen en algemene voorwaarden bijwerken in PDF, of converteren naar een ander formaat
 • Verwerk zelfbedienings- en annuleringsverzoeken snel

Juridisch:

 • Beschermt al uw juridische documenten, waaronder contracten, klantgegevens en vertrouwelijke informatie
 • Zorgen voor een snelle afhandeling en naleving van IP-licenties, octrooiaanvragen en financieringsovereenkomsten met behulp van software voor documentproductiviteit

Operaties:

 • Consolideren en wijzigen van alle bedrijfskritische documenten, waaronder plattegronden, leveranciersovereenkomsten en projectmanagementbestanden.

Verkoop:

 • Het verkoopproces versnellen door snelle samenwerking en beoordeling van vitale documenten zoals offertes, contracten en PO's.

Start uw digitale transformatie reis

Om een ingrijpende digitale transformatie tot stand te brengen, moeten CIO's en hun IT-teams hun huidige strategieën opnieuw evalueren en nagaan welke online samenwerkingstools en methoden hen effectief zullen helpen om hun team te beheren en ervoor te zorgen dat ze, zodra ze zijn ingevoerd, de transformatie zo soepel en probleemloos mogelijk laten verlopen.

Houd er rekening mee dat dagelijkse taken zoals het aanmaken van documenten, printen, scannen en e-mailen aandacht vereisen tijdens deze transformatieve fase. Papier zal een belemmering blijven voor digitale transformatie, tenzij kenniswerkers de tools krijgen om het gemakkelijk te vervangen.

Wat zijn uw suggesties om een solide basis te leggen voor de digitale transformatie van uw organisatie? Deel ze in het commentaarveld hieronder!

Als u meer wilt weten over strategieën waarmee u de digitale transformatie op elke afdeling kunt stimuleren, download dan hier ons eBook.