Nitro-blog

Demystificerende OCR

Tekst-vergroot.jpg

Wij vonden het de moeite waard om deze technologie nader te bekijken om meer te weten te komen over waarom ze belangrijk is en hoe we ze kunnen gebruiken om een efficiënte workflow te creëren.

Hebt u ooit documenten gescand en u vervolgens gerealiseerd dat u ze niet kon doorzoeken of bewerken? Dat is waar Optische tekenherkenning (OCR) om de hoek komt kijken. Wij hebben deze term keer op keer horen gebruiken en het heeft ons ontelbare uren bespaard en een of twee kopzorgen voorkomen. Het leek ons de moeite waard deze ongelooflijke technologie eens nader te bekijken om meer te weten te komen over waarom ze belangrijk is en hoe we ze kunnen gebruiken om een efficiënte workflow te creëren.

Wat is OCR?

Wanneer u documenten scant, wordt een afbeelding of foto van dat voorwerp gemaakt. Traditioneel kunt u deze afbeelding niet bewerken, maar u kunt hem wel als bestand bekijken en vergroten of verkleinen. Maar wat als u een afbeelding hebt die tekst bevat die u wilt kunnen wijzigen, zoals een ontwerp voor een webpagina of een gescand tijdschriftartikel?

Daarom is Nitro uitgerust met een automatische optische tekenherkenning, waarmee afgedrukte of handgeschreven tekst van een gescand document of afbeelding effectief kan worden omgezet in een volledig doorzoekbaar en bewerkbaar digitaal formaat.

Waarom OCR gebruiken?

Wanneer u probeert te organiseren, maakt OCR-technologie het eenvoudig en praktisch om bestanden terug te vinden. In plaats van tijd te besteden aan het doorzoeken van mappen, kunt u met de OCR-technologie van Nitro gewoon typen en binnen enkele seconden zoeken naar wat u zoekt.

Dat is niet eens het beste deel. Wanneer u uw gescande document converteert naar Microsoft Word, Excel of PowerPoint, zal Nitro dit automatisch detecteren en OCR toepassen op uw document, zodat elk bestand gemakkelijk kan worden bewerkt.

OCR is een geweldig hulpmiddel; het helpt dagelijks duizenden Nitro-gebruikers hun werkprocessen te vereenvoudigen. Bekijk onze 2 minuten durende handleiding om te zien hoe eenvoudig OCR kan zijn.